Fraai is een laagdrempelige, onafhankelijke en flexibele uitgeverij met een passie voor inspiratie- en kinderboeken.
Uitgeverij Fraai
Ferm

Ferm

De Ferm boekenreeks

Ferm is een enthousiast, gevoelig jongetje dat HEEL grote ideeën heeft, HEEL boos kan worden en HEEL verdrietig kan zijn. Logisch, want Ferm doet nooit iets half! Gelukkig heeft hij Haai en wat díe toch allemaal over boosheid te vertellen heeft… Ferm is een grappig, vertederend en herkenbaar boek voor enthousiaste kinderen met een sterke wil van vier tot ongeveer negen jaar. Een boek dat troost kan bieden en op een luchtige manier handvaten reikt.

Wat anderen zeggen over dit boek:

“Wat een ontzettend fijn boek. Lief, stoer, grappig en vooral vanuit zoveel begrip geschreven voor kinderen die snel boos worden.”

  • Eva Bronsveld, pedagoog en schrijfster van o.a. Temperamentvolle kinderen.

“Ik heb het een keer of drie gelezen en ben nog net zo, zo niet meer enthousiast. Het is erg leuk om voor te lezen. Er zouden meer van dit soort boeken voor temperamentvolle karakterkindjes mogen zijn!”

  • Annemiek Verbeek, journalist en maker van het opvoedplatform KROOST.

Schuld! Ferm heeft er een hekel aan, of misschien is hij er een beetje bang voor, wie zal het zeggen? Slim en creatief als Ferm is, weet hij altijd wel een reden te bedenken, waarom iets in ieder geval niet zijn schuld is! Gelukkig is er altijd nog Haai, die hem leert om eens ánders naar Schuld te kijken… Ferm is een grappig, vertederend en herkenbaar boek voor enthousiaste kinderen met een sterke wil. Een boek dat op een luchtige manier tips geeft en kinderen kan helpen met hun emoties. Een aanrader voor iedere ouder die graag op speelse wijze zijn of haar kind verder helpt!

Wat anderen zeggen over het boek:

“Heel bijzonder hoe Tirza er weer in geslaagd is om iets waar zoveel kinderen (en volwassenen) wel eens mee worstelen, op zo’n ontroerende en en tegelijkertijd grappige manier begrijpelijk en inzichtelijk te maken voor kinderen.”

  • Eva Bronsveld, pedagoog en schrijfster van o.a. het boek Temperamentvolle kinderen.

Haai is Ferm kwijt en haalt alles uit de kast om contact met hem te krijgen, maar dat valt nog niet mee. Ferm heeft ontdekt, hoe heerlijk het kan zijn om te gamen en gaat daar helemaal in op. Maar zitten daar ook nadelen aan? Gelukkig weet Haai zijn vriend te bereiken en samen bedenken ze een creatieve oplossing. De succesvolle Ferm-boekenserie bestaat uit een reeks grappige, vertederende en herkenbare verhalen voor enthousiaste kinderen met een sterke wil. De boeken maken diverse onderwerpen bespreekbaar op een luchtige manier. Een aanrader voor iedere ouder die graag op speelse wijze zijn of haar kind verder helpt.

Wat anderen zeggen over dit boek:

“Dit zalige boek over schermtijd is een schot in de roos! Tirza begrijpt ècht hoe je je kan verliezen in de digitale wereld. Aandoenlijk en vol humor gebracht. Maar vooral met een warm hart voor het mooie in vurige kinderen.”

  • Nessie De Zitter, gezinscoach en schrijfster van het boek Vurig Sensitief Opvoeden